You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εγκαίνια Παιδικού Κοινωνικού Κέντρου στις Συκιές

Μία υπερσύγχρονη νέα μονάδα πρόνοιας και παιδικής φροντίδας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 12 μετά το μεσημέρι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για το Παιδικό Κοινωνικό Κέντρο -Βρεφονηπιακός Σταθμός, που βρίσκεται στην οδό Σαπουντζόγλου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, στο χώρο όπου παλαιότερα λειτουργούσε το σινέ «Ακροπόλ».

Το έργο εντάσσεται στην πολιτική και τον κεντρικό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής να κατασκευάζει υποδειγματικές δομές φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε ιδιόκτητους και άνετους χώρους, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καταρτισμένους επιστημονικούς συνεργάτες.

Το Κέντρο λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο, φιλοξενώντας 7 τμήματα για 110 νήπια και 50 βρέφη, ως αργά το απόγευμα εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες οικογένειες.

Το τριώροφο κτίριο, κόστους κατασκευής 3.600.000€, στεγάζει στον πρώτο όροφο το τμήμα νηπίων και στο δεύτερο το τμήμα βρεφών. Οι δύο όροφοι συνδέονται με εσωτερική σκάλα και διαθέτουν γραφεία παιδαγωγών, ενώ στον τρίτο όροφο αναπτύσσονται οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Στα δύο υπόγεια λειτουργούν γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος στάθμευσης, οι οποίοι μάλιστα θα χρησιμοποιούνται και από τους συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για κοινωνικές δομές ανοιχτές στην τοπική κοινωνία. Επίσης, αναπτύσσονται ιατρεία και αναρρωτήριο, γραφεία διεύθυνσης, κοινωνικών λειτουργών και συνεργατών, πολλαπλών χρήσεων για τις συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς, κουζίνα, τραπεζαρία, αποθήκη τροφίμων, κ.λπ.

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι στο χώρο κατασκευής του Κέντρου οι επιστήμονες της 9ης ΕΒΑ ανακάλυψαν τμήμα της παλιάς οχύρωσης της Ακρόπολης κι άλλα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία, μετά από πρόταση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, θα φιλοξενούνται ως μόνιμα εκθέματα σε σχολεία του δήμου για να έχουν οι μαθητές άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign