You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η απάντηση του Τζιτζικώστα μετά την απόφαση της Χάγης για Σκόπια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στα δύο χρόνια που κυβέρνησε, οδήγησε την Ελλάδα σε κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Μετά όμως και την σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνη και για τα εθνικά μας θέματα.
Τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλεσαν μνημείο αδιαφορίας, ανικανότητας και υποχωρητικότητας, καθώς δεν υπήρξε καμία πολιτική και νομική προετοιμασία, όχι μόνο για το σημερινό δικαστήριο, αλλά ούτε και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων συνολικά, το οποίο όπως και όλα τα μείζονα γεωπολιτικά και ενεργειακά θέματα, αφέθηκε ουσιαστικά στην τύχη του.
Σε αντίθεση με την αδράνεια του Γιώργου Παπανδρέου και των μαθητευόμενων μάγων που θήτευσαν μαζί του στο Υπουργείο Εξωτερικών, η κυβέρνηση Καραμανλή είχε επιτύχει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008. Με σθένος, αποφασιστικότητα και συστηματική προεργασία, αλλά και με την έγκαιρη και μελετημένη επίκληση του δικαιώματος άσκησης βέτο για την είσοδο των Σκοπίων, κατέστησε παγκοσμίως σαφή τη θέση της Ελλάδας ότι μη λύση σημαίνει μη ένταξη και δημιούργησε ένα ισχυρό μπλοκ συμμαχικών χωρών εντός του ΝΑΤΟ, διαμορφώνοντας θετικό κλίμα για την πατρίδα μας. Πέτυχε δηλαδή αυτό, το οποίο κάποιοι το παρουσίαζαν ως ακατόρθωτο.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στο εσωτερικό της χώρας να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν κάποιοι να μετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις καλής γειτονίας. Η πλευρά των Σκοπίων θα πρέπει επιτέλους, να αφήσει στην άκρη τους ανούσιους και αβάσιμους εν τέλει πανηγυρισμούς και να κατανοήσει ότι το μέλλον και η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές περνάει από την Ελλάδα και να εγκαταλείψει την ακραία, ανιστόρητη και ιδιαίτερα προκλητική στάση που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign