You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Δοχεία ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων μοιράστηκαν σήμερα σε μαθητές σχολείου

Ένα ακόμη σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εντάχτηκε δυναμικά στην εκστρατεία της ανακύκλωσης, και ειδικότερα της ανακύκλωσης των μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων), ενισχύοντας τη συντονισμένη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Αγίου Παύλου, στους μαθητές του οποίου μοιράστηκαν σήμερα 40 δοχεία για τη συλλογή των μαγειρικών ελαίων, των οποίων η αξιοποίηση από ειδικό εργαστήριο θα παράξει ισόποση ποσότητα πετρελαίου. Να σημειωθεί ότι από τις 87 σχολικές μονάδες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή έξι (πέντε από τη Δ.Ε. Συκεών και μια από τη Δ.Ε. Αγίου Παύλου), ενώ συντονίζονται οι κινήσεις για την ένταξη περισσότερων σχολείων στο πρόγραμμα.

«Ξεκινάμε σήμερα στο 1ο Δ.Σ. Αγίου Παύλου με τη συμμετοχή 40 παιδιών, με στόχο ως το καλοκαίρι να μετέχουν και οι 230 μαθητές. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς απ’ όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ντίνος Ζωγόγιαννης, ενώ ο πρώην διευθυντής και υπεύθυνος του προγράμματος Βασίλης Ράπτης παρουσίασε στους μαθητές τα οφέλη από την αξιοποίηση της δράσης. «Το κυριότερο αγαθό για τη ζωή είναι το περιβάλλον», τόνισε και κάλεσε τους μικρούς μαθητές να το φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign