You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - «Τραγουδώντας… την Ιστορία του Ιταλικού τραγουδιού»

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει Μουσική Βραδιά, με τίτλο: «Τραγουδώντας.. την Ιστορία του Ιταλικού τραγουδιού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.30, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα της εκδήλωσης εξυπηρετεί δύο επιδιώξεις πολιτισμικού και διδακτικού χαρακτήρα. Η πρώτη είναι να γίνει σαφές ότι το τραγούδι δεν είναι μόνο "διασκέδαση" αλλά μάρτυρας της εποχής που δημιουργήθηκε και μέσα από αυτό μπορεί να μάθει κανείς στοιχεία από την ιστορία της εποχής. Όπως λέει και ο ιταλός δημιουργός και τραγουδιστής Lucio Dalla: "...(τα τραγούδια) είναι η αξιοπρέπεια ενός λαού, η καθημερινότητά του και η ιστορία του...".

Η δεύτερη επιδίωξη της εκδήλωσης είναι όλοι όσοι παρακολουθήσουν τη μουσική βραδιά, τόσο οι φοιτητές όσο και το κοινό, να έρθουν σε επαφή με την ιταλική γλώσσα και να μάθουν μερικά από τα ζωντανά στοιχεία της, όπως λέξεις, εκφράσεις και τρόπους χρήσης της, που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο να βελτιωθούν σε γλωσσικό επίπεδο αλλά και να την αγαπήσουν περισσότερο.

Η βραδιά χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιάζεται η διαδρομή του ιταλικού τραγουδιού από τις αρχές του 1900 έως τη δεκαετία του '50. Το δεύτερο θα μας ταξιδέψει στο τραγούδι του '60 και του '70 και το τρίτο θα μας προσγειώσει, από τη δεκαετία του '80, στο σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign