You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Παπαγεωργόπουλος: «Ένας προϋπολογισμός αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος»

Ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τον Προϋπολογισμό του Δ.Θ. για το 2012 έκανε την παρακάτω δήλωση:

« ΕΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟΣ

«Συζητήθηκε χθες ο Προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης του 2012, ένας προϋπολογισμός πολύ ΜΙΚΡΟΣ, πολύ μικρότερος αναλογικά με τους προϋπολογισμούς Αθηνών και Πειραιά, ένας προϋπολογισμός χωρίς ΟΡΑΜΑ, χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ένας προϋπολογισμός που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω στους τομείς του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το ΠΡΑΣΙΝΟΥ, της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ένας προϋπολογισμός που προβλέπει αθρόες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζομένων, ένας προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των παρεχομένων υπηρεσιών του Δ.Θ. προς τους συμπολίτες μας, ένας προϋπολογισμός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μπουτάρη.

Διαβάζω στα προεκλογικά φυλλάδια του σημερινού Δημάρχου: «τους πρώτους έξη μήνες θα καθαρίσει η πόλη», «θα λειτουργήσουμε 15 δημοτικά ιατρεία στην πρώτη 4ετία», «θα δημιουργήσουμε νέους δημοτικούς χώρους στάθμευσης», «θα αναπτύξουμε δίκτυο ποδηλατοδρόμων 50 χιλ. σε όλη την πόλη», «θα κατασκευάσουμε πράσινα και έξυπνα σχολεία χωρίς διπλή βάρδια», «θα δημιουργήσουμε τοπικά δίκτυα πρασίνου στις γειτονιές», «θα λειτουργήσουμε 6 μικρά δημαρχεία στα διαμερίσματα» και άλλα παρόμοια!...

Σε πιάνει κυριολεκτικά θλίψη όταν αναλογίζεσαι ότι από όλες αυτές τις εξαγγελίες καμία δεν πραγματοποιήθηκε και καμία δεν δρομολογείται το 2012!.

Αυτό αποδεικνύεται από μια απλή βόλτα στην Θεσσαλονίκη μας, αλλά και μέσα από την μελέτη του προϋπολογισμού του 2012.

Δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό αυτόν ούτε αγορά έστω και ενός απορριμματοφόρου για δεύτερη εν συνεχεία χρονιά, όταν στο παρελθόν κάθε χρόνο αγοραζόταν 5 έως 10 , ούτε προβλέπεται επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων που απέκτησε η πόλη μας προ τριετίας, ούτε δημοτικά ιατρεία, ούτε νέα δημοτικά πάρκινγκ, ούτε πράσινα ούτε έξυπνα σχολεία, ούτε δίκτυα πρασίνου στις γειτονιές, ούτε 6 μικρά δημαρχεία στα διαμερίσματα, ούτε τίποτε….

Από μία απλή δε ανάγνωση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2012 πολύ εύκολα ο κάθε πολίτης θα διαπιστώσει με έκπληξη, ότι ενώ μειώνονται τα κονδύλια προς τους τομείς της Καθαριότητας, του Πολιτισμού, του Πρασίνου, των Τεχνικών Έργων όπου δυστυχώς η απορρόφηση των κονδυλίων του 2011 είναι μόλις 8,4% κ.λ.π., συγχρόνως πολλαπλασιάζονται τα κονδύλια για «Δημόσιες σχέσεις», «Αμοιβές μετακλητών υπαλλήλων», δηλαδή φίλων και γνωστών και άλλα παρόμοια!.

Συγκεκριμένα στο κωδικό «Δημόσιες σχέσεις» από 59.900 € του 2011 προβλέπονται 185.000 € το 2012, αύξηση δηλαδή 200%.

Στον κωδικό «Αμοιβές μετακλητών υπαλλήλων» από 188.000 € το 2011 προβλέπονται 677.000 € το 2012, αύξηση δηλαδή 350%.

Στο κωδικό «Security-ασφάλεια» από 109.000 το 2011 προβλέπονται 346.000 € το 2012, αύξηση δηλαδή 300%.

Και άλλα και άλλα…..

Ενώ λοιπόν παρατηρούμε τεράστιες αυξήσεις στον τομέα των Δημοσίων σχέσεων, οδυνηρή εντύπωση μας δημιουργεί το γεγονός ότι λείπει τελείως κωδικός για τους εορτασμούς που υποτίθεται ότι προγραμμάτιζε η Διοίκηση το 2012 για τα «100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης»!

Ούτε ένα ευρώ για το «Θεσσαλονίκη 2012» όταν ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για διοργανώσεις πρωτοφανείς και παγκοσμίως άγνωστες…

Τέλος τραγικό είναι το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Δ.Θ. για το 2012 προβλέπει και απολύσεις εργαζομένων!

Έτσι για παράδειγμα στην ΔΕΠΘΕ ενώ για το 2011 θα διατεθούν 5,2 εκατ. €, για το 2012 προβλέπονται μόνο 3 εκατ. €. Δοθέντος ότι το 85% του προϋπολογισμού της ΔΕΠΘΕ καλύπτει μισθούς εργαζομένων αμέσως βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση του Δ.Θ. θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο μας….

Μετά από όλα τα παραπάνω έχει γίνει φανερό ότι ο προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίσθηκε δυστυχώς χθες από την παράταξη του κ. Μπουτάρη δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης μας.

Είναι ένας προϋπολογισμός κατώτερος των περιστάσεων, ένας προϋπολογισμός και αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign