You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - «Οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές φέτος πρέπει να έχουν προσανατολισμό αποκλειστικά ελληνικό»

Επιστολή του Αν. Περιφερειάρχη Δ.Ψωμιάδη στην Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου για τις σχολικές εκδρομές

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, εάν και όπου πραγματοποιηθούν, φέτος περισσότερο από ποτέ, πρέπει να έχουν προσανατολισμό αποκλειστικά ελληνικό».
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού οφείλουν να είναι ανταγωνιστικοί στους προορισμούς εσωτερικού έναντι προορισμών του εξωτερικού και ζητά από την Υπουργό Παιδείας να καλέσει διευθυντές εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές «να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς για την πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών τους». «Πρέπει να στηρίξουμε Ελλάδα. Πρέπει να μείνουμε Ελλάδα», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Η οικονομική κρίση πλέον στη χώρα μας έχει αγγίξει κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, γεγονός που δεν μπορεί πλέον να αφήνει αδιάφορο κανέναν, πολύ δε περισσότερο την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας.
Οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, εάν και όπου πραγματοποιηθούν, φέτος περισσότερο από ποτέ πρέπει να έχουν προσανατολισμό αποκλειστικά ελληνικό. Είναι μια ευκαιρία να στηριχθούν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τις ομορφιές και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Από την άλλη, οφείλουν και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού να παρέχουν πακέτα ανταγωνιστικά - οικονομικά, ώστε να επιλεγούν από τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς έναντι προορισμών του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι ο χαρακτήρας των εκδρομών είναι εκπαιδευτικός και όχι διασκέδασης.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να καλέσετε διευθυντές εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς για την πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών τους. Είναι πλέον ζήτημα συνοχής και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της τοπικής και εθνικής οικονομίας καθώς η χώρα δεν αντέχει άλλα ευρώ έξω. Πρέπει να στηρίξουμε Ελλάδα. Πρέπει να μείνουμε Ελλάδα.

Με τιμή,


Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Δ. Ψωμιάδης»

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign