You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 102.064 παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις για το 2011!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αύξηση της επιτήρησης στους δρόμους και αυστηρότερη καταγραφή των παραβάσεων που αφορούσαν την παράνομη στάθμευση παρουσίασε το 2011, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων σε όλα τα σημεία της πόλης που καταλαμβάνονται παράνομα από τα αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τμήματος Τροχαίας της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά το έτος 2011 καταγράφηκαν συνολικά 102.064 παραβάσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Ειδικότερα:
- Αφαιρέθηκαν 12.536 πινακίδες κυκλοφορίας των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων (άρθρο 103 του Ν. 2696/1999), αριθμός αυξημένος κατά 41% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2010.
- Βεβαιώθηκαν 6.572 παραβάσεις διπλής στάθμευσης που αποτελούν βασική αιτία για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης κατά τις ώρες αιχμής, αριθμός αυξημένος κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
- Σε οδούς στις οποίες υπάρχει σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης Ρ-40 βεβαιώθηκαν 33.902 παραβάσεις, αύξηση της τάξης του 26,3% σε σχέση με το 2010.
- Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων, βεβαιώθηκαν 13.801 παραβάσεις σε οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε πεζοδρόμια, πλατείες και ποδηλατοδρόμους. Ταυτόχρονα καταχωρήθηκαν άλλες 4.985 παραβάσεις σε πεζοδρόμους, καθώς και στις εισόδους ή εξόδους αυτών. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αυξημένα κατά 127% σε σχέση με το 2010.
- Βεβαιώθηκαν 4.731 παραβάσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε ράμπες-διαβάσεις ή χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Τέλος στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης Θ1 και Θ2, διαπιστώθηκαν 26.436 παραβάσεις που αφορούσαν τη μη καταβολής τέλους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι φαίνεται να αποδίδει καρπούς η συστηματική αστυνόμευση των περιοχών που εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς σημειώνεται μείωση της παραβατικότητας κατά 45%.
Η δημοτική Αρχή αναγνώρισε άμεσα το κυκλοφοριακό ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης στην καθημερινότητά τους, ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης, απαιτούνται επιπλέον προσπάθειες τόσο στο επίπεδο της πρακτικής της αστυνόμευσης όσο και στο επίπεδο των θεσμικών παρεμβάσεων προς την κεντρική διοίκηση ώστε να προχωρήσουν σχεδιασμοί (όπως η αύξηση και επέκταση λεωφορειολωρίδων) που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προβαίνει στην αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας ή σε πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση με λογική κατασταλτική ή πόσω μάλλον εισπρακτική. Ως δημοτική Αρχή επιθυμούμε κατά κύριο λόγο τα μέτρα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την παράνομη στάθμευση και κατάληψη του δημόσιου χώρου. Ζητούμε την ενεργό σύμπραξη των συμπολιτών μας, ώστε η πόλη να ανασάνει και τελικά να γίνει βιώσιμη και φιλική για όλους μας», δήλωσε η Καλυψώ Γούλα.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign