You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - «Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης – 2ο Επίπεδο» πρόγραμμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2ο ΕΠΙΠΕΔΟ»

Η βελτίωση της λειτουργίας, των διαδικασιών και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς τους Δημότες, ήταν το αντικείμενο πενθήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης – 2ο Επίπεδο» το οποίο διοργανώθηκε από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Αγγελάκη 13).
Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (ΚΠΑ) αποτελεί εργαλείο ποιότητας το οποίο μέσα από τον εντοπισμό λαθών και παραλείψεων και με την ενεργό συμμετοχή: α) των «εσωτερικών στελεχών», εν προκειμένω των δημοτικών υπαλλήλων και β) των «πελατών», δηλαδή -στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης- των δημοτών και συνεργαζόμενων φορέων, δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες που το επιθυμούν να βελτιώσουν και να κάνουν αποδοτικότερη τη λειτουργία τους.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου συμμετείχαν υπάλληλοι των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν ήδη εφαρμόσει το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης. Μέχρι σήμερα το ΚΠΑ έχει εφαρμοστεί σε τρεις υπηρεσίες–Διευθύνσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημοτικής Κατάστασης, Νεολαίας και Αθλητισμού και Οδοποιίας) και στο μέλλον θα συνεχιστεί η εφαρμογή του και σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (ΚΠΑ) τα άριστα αποτελέσματα ως προς την οργανωτική απόδοση, τους «πελάτες» ( εν προκειμένω τους πολίτες) και την κοινωνία, εξαρτώνται από μία σειρά παραγόντων όπως η ηγεσία, η στρατηγική και ο προγραμματισμός, το ανθρώπινο δυναμικό, οι συνεργασίες, οι πόροι και οι διοικητικές διαδικασίες.
Το ΚΠΑ ξεκίνησε πιλοτικά το 2000 και από τότε έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την αυτό-αξιολόγηση ενός οργανισμού και στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων και αυτών που αιτούνται εξυπηρέτησης, όπως οι Δημότες, Δημόσιες Υπηρεσίες, και συνεργάτες-φορείς του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην έναρξή του εκπαιδευτικού προγράμματος απεύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών εισηγήσεις ανέπτυξαν οι κ. κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Δ/ντής στη Δ/νση Οργανωτικής Ανάπτυξης - Προϊστάμενος Δ/νσης Ποιότητας Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημήτριος Στεφανίδης, Διευθυντής Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παρουσιάστηκαν εφαρμογές του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης από τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες από τις εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης – 2ο Επίπεδο» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης:







thessnews.gr - Designed by SimplexDesign