You Are Here: Home - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ - Συνελήφθησαν 2 Βούλγαροι που εξωθούσαν σε επαιτεία ηλικιωμένο ομοεθνή τους

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 46 και 34 ετών, οι οποίοι για αρκετούς μήνες, εκμεταλλεύονταν εργασιακά ηλικιωμένο ομοεθνή τους, με σκοπό το οικονομικό κέρδος. 

Η σύλληψη του 46χρονου , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 04-02-2012, στην οδό Κ. Καραμανλή (περιοχή Διαβατών), όπου μετέφερε και ανέμενε 62χρονο ομοεθνή του, ο οποίος επαιτούσε σε σηματοδότες του ίδιου δρόμου. Ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην περιοχή της Νεάπολης και συγκεκριμένα μέσα σε οικία, όπου για αρκετό καιρό οι δράστες παρακρατούσαν το θύμα παρά τη θέλησή του. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική κατάσταση και τη δυσχερή θέση του 62χρονου ομοεθνούς τους, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2010, με χρήση σωματικής βίας και με απειλές κατά της ζωής του, προέβησαν στην εργασιακή του εκμετάλλευση, εξαναγκάζοντάς τον να απαιτεί σε σηματοδότες στην περιοχή των Διαβατών και να τους παραδίδει εξ ολοκλήρου τα χρηματικά ποσά που καθημερινά συγκέντρωνε. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους με την κατηγορία της «Εμπορίας Ανθρώπων», οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign