You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κλιμάκια ελέγχου στους χώρους διανομής συσσιτίων

Κλιμάκια ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης στους χώρους διανομής συσσιτίων για την προστασία της δημόσιας υγείας

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τα κλιμάκια αρμοδίων Εποπτών Δημόσιας Υγείας, έχουν ξεκινήσει και επισκέπτονται χώρους και εγκαταστάσεις όπου γίνεται διανομή συσσιτίου σε πολίτες που έχουν ανάγκη, με σκοπό την παροχή οδηγιών ορθής υγιεινής πρακτικής προς τους υπευθύνους και τους εθελοντές που συμμετέχουν στην παρασκευή τους.

Οι οδηγίες ορθής υγιεινής πρακτικής αφορούν τόσο την αποθήκευση και διαχείριση των πρώτων υλών και των βασικών ειδών τροφίμων που συγκεντρώνονται για τους πολίτες, όσο και τις διαδικασίες παρασκευής και προσφοράς έτοιμων φαγητών και συσσιτίων.

«Σήμερα που δυστυχώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στα οργανωμένα συσσίτια για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι τα φαγητά που διανέμονται πληρούν τις προδιαγραφές της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, κλιμάκια με εξειδικευμένο προσωπικό από τις υπηρεσίες μας έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις σε χώρους συσσιτίων. Οι συμμετέχοντες και παρέχοντες το τόσο σημαντικό εθελοντικό ανθρωπιστικό έργο πολίτες και Φορείς, παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και για οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα να μη διστάσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign