You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Σε πλήρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρήκε τις υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, η οποία εκδηλώθηκε χθες το βράδυ με χιονόπτωση και πτώση της θερμοκρασίας, στοιχεία που διατηρήθηκαν έως το πρωί. Ο δήμος κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στα γεωγραφικά του όρια, ενώ σε κινητοποίηση τέθηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ. 

Ειδικά συνεργεία του δήμου, αποτελούμενα από περισσότερα από τριάντα άτομα και δέκα οχήματα, επιδόθηκαν σε ολονύκτια «σάρωση» του οδικού δικτύου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοικτό και να αποφευχθεί κάθε απρόοπτο γεγονός κατά τη μετακίνηση των πολιτών και την κίνηση των οχημάτων. Δυο οχήματα-αλατιέρες, τρεις υδροφόρες και έξι μικρά και μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα όλη τη νύχτα βρίσκονταν επί το έργον, με την προσπάθεια του προσωπικού να ενισχύεται και από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Τις ολονύκτιες επιχειρήσεις συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ντίνος Ζωγόγιαννης, Πρασίνου-Μικροέργων Αλέκος Σιμητόπουλος και Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης, με επικεφαλής το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. «Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές για την ενεργοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, στις οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Είμαστε υπερήφανοι για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και των εργαζομένων στο δήμο μας, και ικανοποιημένοι που κρατήσαμε την πόλη μας σε λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει το επόμενο διάστημα. Ειδικά η περιοχή των Πεύκων, λόγω της θέσης της, παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες που απαιτούν αυξημένη προσοχή και άμεση επέμβαση σε περίπτωση κακών καιρικών φαινομένων», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. 

Κλειστά τα σχολεία στα Πεύκα 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κεντρικό οδικό άξονα της Λεωφ. Γ.Παπανικολάου στην περιοχή των Πεύκων όπου χθες εφημέρευε το νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου», με στόχο να εξασφαλισθεί η ασφαλής και απρόσκοπτη κίνηση και προσέγγιση όλων των οχημάτων προς αυτό, κάτι που επιτεύχθηκε. Η Δ.Ε. Πεύκων, άλλωστε, ήταν αυτή που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η χιονόπτωση ήταν διαρκής και μάλιστα κάτω από συνθήκες παγωνιάς. Συνέπεια αυτού, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου-Μικροέργων Αλέκος Σιμητόπουλος, ήταν το χιόνι να παγώνει αμέσως και να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για τους πεζούς στα πεζοδρόμια, ενώ όλοι οι δρόμοι παρέμειναν ανοικτοί. 

Έτσι, για προληπτικούς λόγους και προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να διατηρήσει σήμερα κλειστά τα τέσσερα δημοτικά σχολεία, το γυμνάσιο και το λύκειο, καθώς η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά ήταν δύσκολη. Αντίθετα, ανοικτοί παρέμειναν οι τέσσερις παιδικοί σταθμοί, οι τρεις βρεφονηπιακοί και τα έξι νηπιαγωγεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς. 

Ανοικτά όλα τα ΚΑΠΗ 

Την ίδια ώρα, άμεση ήταν και η κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου λειτουργώντας σήμερα, από τις 8 π.μ. έως τις 9 το βράδυ, και τα εννέα ΚΑΠΗ, προκειμένου να φιλοξενήσουν εκτός από τους ηλικιωμένους θαμώνες και άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης.

Ήδη από το πρωί στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών φιλοξενούνται δυο οικογένειες προς διημέρευση, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να συμβάλουν στην ανακούφιση και τη συμπαράσταση ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. «Όπως το καλοκαίρι σε συνθήκες καύσωνα, έτσι και τώρα σε συνθήκες ψύχους, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε κάθε περίπτωση ανάγκης», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. 

Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη: 

-Δημοτική Αστυνομία Νεάπολης-Συκεών (2310 963513, 2313 313313, 6974995643), 
-Αντιδημαρχία Καθαριότητας (2310 679100, εσωτ. 112), 
-Γραφείο δημάρχου (2313 313200, -201) 
-Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών (2310.639355) 
-Γραφείο Τύπου (2313 313125, -126)
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign