You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Με αλυσιδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό δίκτυο της Κ. Μακεδονίας

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από το βράδυ της Δευτέρας 6/2/2011 ,οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται επί ποδός. Μέχρι αυτή την ώρα, 27 οχήματα - μηχανήματα της Περιφέρειας (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς. Σε πλήρη ετοιμότητα, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το μεσημέρι από τα μηχανήματα της Περιφέρειας ερρίφθησαν περίπου 300 τόνοι αλατιού από τους 400 τόνους που είναι διαθέσιμοι, ενώ αναμένονται με συνεχή ροή προμηθείας άλλοι 400 τόνοι αλατιού που θα χρησιμοποιηθούν τις επόμενες μέρες ανάλογα με τις ανάγκες.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
· Από Εγνατία προς Ρεντίνα: Η οδός έχει κλείσει λόγω μεγάλου όγκου νερού από τη βροχόπτωση. Ήδη έχει μεταβεί γκρέιντερ για διάνοιξη ώστε να διοχετευθούν τα όμβρια ύδατα.
· Η κυκλοφορία στο τρίγωνο Κουφάλια – Μεσήμβρια – Χαλκηδόνα διεξάγεται με αλυσίδες.
· Αλυσίδες απαιτούνται και για την κίνηση στην οδό Ασβεστοχωρίου - Παπανικολάου.
· Το ρεύμα εξόδου προς Σέρρες είναι ανοικτό αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες. Στο άλλο ρεύμα (της εισόδου) υπάρχουν μηχανήματα για τη διάνοιξη.
· Το κύκλωμα Χορτιάτης – Αγ. Βασιλείου είναι κλειστό.


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
· Έντονη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο, δυσχερής η κυκλοφορία που διεξάγεται με αλυσίδες. Έντονη βροχόπτωση στον υπόλοιπο νομό. Διακοπή ρεύματος και στον Πολύγυρο.

ΠΕΛΛΑ
· Πέφτει χιόνι σε όλο τον νομό, ακόμη και στα πεδινά (Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά). Τα μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς αποχιονισμό και το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοικτό, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.

ΣΕΡΡΕΣ
· Συνεχής χιονόπτωση, πιο έντονη στα ορεινά. Υπάρχει παγετός, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς, χρειάζονται αλυσίδες.

ΚΙΛΚΙΣ
· Συνεχής χιονόπτωση, αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο.

ΠΙΕΡΙΑ
· Έντονη χιονόπτωση, αλυσίδες σε όλο το δίκτυο. Υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας στο δρόμο της περιοχής του Μακρυγιάλου.

ΗΜΑΘΙΑ
· Έντονη χιονόπτωση σε όλο τον νομό, απαραίτητες οι αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τις απογευματινές ώρες, αλλά τα φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα σε Πιερία και Χαλκιδική.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign