You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Η Αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας προειδοποιεί για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Ενημέρωση Δημοτών για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνεται στους Δημότες ότι από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΑΔΜ-Θ λάβαμε την προειδοποίηση για έλευση κύματος κακοκαιρίας με βροχές και χιονοπτώσεις, από το βράδυ της Δευτέρας έως και την Τρίτη όπου θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας και τοπικός παγετός.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ :

1)στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Ρεντίνας :

1.1)στον χείμαρρο Ευαγγελισμού (λόγω ύπαρξης ιρλανδικού ρείθρου)

1.2)στον χείμαρρο Βαγιοχωρίου 200 μέτρα περίπου δυτικά της στροφής προς Ασκό (λόγω ύπαρξης τρίδυμου σωληνωτού οχετού εγκιβωτισμένου σε σκυρόδεμα)

2)Στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων –Σχολαρίου : Στον χείμαρρο Λαγκαδικίων(λόγω ύπαρξης ιρλανδικού ρείθρου)

3)Στη δημοτική οδό Λαγκαδά- Ασσήρου : Στον χείμαρρο Μπογδάνα (λόγω ύπαρξης ιρλανδικού ρείθρου)

4) Στη δημοτική οδό Λαγκαδά- Ηρακλείου: Στον χείμαρρο Μπογδάνα (λόγω ύπαρξης ιρλανδικού ρείθρου)

Στις ανωτέρω θέσεις ως μέτρο πρόληψης, είναι η αποφυγή παρκαρίσματος των οχημάτων σε επικλινείς περιοχές και σε «τσιμεντένια ρέματα».

Οι οδηγοί είναι απαραίτητο να διαθέτουν αλυσίδες στα οχήματά τους, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί. Παράλληλα κατά την εκδήλωση έντονων φαινομένων συνίσταται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους , ώστε να διευκολύνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Υπεύθυνες για τον αποχιονισμό , είναι οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες.

Για τις οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών καντε κλικ εδώ, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign