You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Έγκριση χρηματοδότησης σε δικαιούχους παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές του νομού Θεσσαλονίκης

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων 75 βιοκαλλιεργητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Βιολογικής Γεωργίας» και των αιτήσεων 41 παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Διαχείρισης Λιμνών Βόλβης-Κορώνειας». Το ποσό πληρωμής που αντιστοιχεί στο πρώτο πρόγραμμα ανέρχεται σε 708.908,58 Ευρώ και στο δεύτερο πρόγραμμα ανέρχεται σε 266.311,66 Ευρώ. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων του προγράμματος με τα ποσά που τους αναλογούν. 

«Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και προσπαθούμε μέσα από τις υπηρεσίες μας να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται το συντομότερο δυνατό, για να πάρουν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα τα χρήματα που τους αναλογούν. Χρήματα που πρέπει να επενδυθούν σε νέες καλλιέργειες οι οποίες θα παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα που θα συνεχίσουν να στέκονται επάξια στις αγορές του εξωτερικού. Δε θέλουμε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα που δικαιούται η Θεσσαλονίκη να πάει χαμένο και με αυτή την στόχευση συνεχίζουμε να λειτουργούμε όλες τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign