You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Γενική Συνέλευση την Πέμπτη οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ,
ΠΕΜΠΤΗ 23.2 , ώρα 17:00 (5 μμ) στο Συνεδριακό Κέντρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ»
ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ!



Καλούνται τα μελη του ΔΣΘ σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 23 Φεβρ 2012 και ώρα 17:00 στα Γραφεία του ΔΣΘ για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων επι των θεμάτων της ημερήσιας διαταξης:
1. Πολυνομοσχέδιο για τη "Δικαιη δίκη και την ευλογη διάρκεια αυτής"
2. Εκ νέου "απελευθέρωση" του δικηγορικού λειτουργήματος


"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί"!
Η ΕΜΕΙΣ… (οι λειτουργοί της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οι ελεύθεροι μαχόμενοι δικηγόροι) Η ΑΥΤΟΙ… (το «καθεστώς»: Τρόικα, «Κομισιόν» και oι εγχώριοι «πειθήνιοι συνταγογράφοι» τους)
Το «καθεστώς» από καιρό κήρυξε τον πόλεμο στη δικηγορία και την ελληνική δικαιοσύνη. Η ανεξαρτησία αυτών των θεσμών αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή της οικονομικής «γενοκτονίας» του Ελληνικού λαού. Συνεχή «ραπίσματα» δέχεται η πολιτική της επιβολής του «χαρατσιού» μέσω λογ/σμών της ΔΕΗ από τους Έληνες δικαστές. Τρέμουν στην ιδέα ότι η στρατηγική της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού μπορεί να ακυρωθεί μέσα από τη λειτουργία ανεξάρτητων δικαστικών θεσμών. Γι΄αυτό στην Ιρλανδία ήδη επιβλήθηκε με απαίτηση της Τροικας – με διορισμό ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ- άμεσος κυβερνητικός έλεγχος στον ενιαίο πια- δικηγορικό Σύλλογο!.
Πρώτα κατάργησαν την υποχρεωτικότητα του πίνακα «ελάχιστων υποχρεωτικών αμοιβών» και τους «γεωγραφικούς περιορισμούς». Έλεγαν τότε: Δεχθείτε το δεύτερο για να σώσετε το πρώτο! Το δεύτερο πέρασε, χάνεται όμως , με το Μνημόνιο-2 και το πρώτο, αφού και τα ακόμα και τα «ποσά αναφοράς» θα καταργηθούν!
Ακολούθησε η επιβολή του θεσμού των «διατοπικών δικηγορικών εταιρειών» («εταιρείες-χταπόδια»). Γι΄αυτό ευθύνεται η ηγεσία της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». Αν όλοι οι βουλευτές της απείχαν ή καταψήφιζαν, η διάταξη δεν θα είχε περάσει ! Αλλά και οι βουλευτές-δικηγόροι των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τη διάταξη φέρθηκαν «προδοτικά» προς το σώμα!
Από κοντά και η ηγεσία του ΔΣΑ (πλειοψηφία του ΔΣ) που διαχώρισε τη θέση της προκαλώντας άτυπη διάσπαση του σώματος. Όλη η Ελλάδα απείχε, αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ προτίμησε να γίνει «αρεστή» στους «εταιρειάρχες» και ολιγάρχες της δικηγορίας.
Στις 14.2 , με μία σαρωτική απόφαση η νόμιμα συγκροτημένη Γενική Συνέλευση του ΔΣΑ «αποκαθήλωσε» την ηγεσία του. Ένα παλλόμενο σώμα 1.400 ατόμων με αναλογία 5 προς 1 καταψήφισε την πρόταση της ηγεσίας του ΔΣΑ για «ήπιες» κινητοποιήσεις και αποφάσισε αποχή μέχρι 29 Φεβρουαρίου, νέα Γενική Συνέλευση στις 23 και συγκρότηση ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ εκφράζοντας τη δυσπιστία του σώματος για τα «πολιτικάντικα» παιχνίδια , τις «αντι-μνημονιακές» καντρίλλιες της ηγεσίας του και τον «αθηναιοκεντρισμό» της, κληρονομιά του συνδικαλιστικής τακτικής Παξινού, που τους έφερε σε σύγκρουση με το υπόλοιπο σώμα!.
Δυστυχώς, η ηγεσία του ΔΣΑ με διάφορα «τερτίπια» αρνήθηκε να συγκαλέσει νέα Γεν. Συνέλευση στις 23.2 φοβούμενη το ίδιο το σώμα!
Στις 18.2.2012 η Ολομέλεια των Προέδρων, ομόφωνα αποφάσισε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 29.2.2012. Θα ακολουθήσει νέα Ολομέλεια στη Θεσσαλονίκη, στις 4.3.2012 για αξιολόγηση, εκτίμηση της κατάστασης και ενδεχόμενη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Με το «πολυνομοσχέδιο»για τη (δήθεν) «δίκαιη δίκη» και τους «εφαρμοστικούς» νόμους του Μνημόνιου-2 ο κίνδυνος «αφανισμού» των δικηγόρων είναι μεγάλος!
Για τους πολίτες επιφυλάσσεται λόγω του κόστους «καθόλου» - και όχι «δίκαιη» - δίκη, για τους δικαστές ο ρόλος του «ρομπότ», ενώ για τους δικηγόρους ο ρόλος του «δικολάβου». Η πλειοψηφία των δικηγόρων και ιδιαίτερα των νέων σε συνδυασμό με την άγρια και άδικη φορολόγηση και την αύξηση των ασφαλίστρων οδηγούνται στην έξοδο από το επάγγελμα και στον κοινωνικό ΚΑΙΑΔΑ!
Προβλέπονται : Κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων στα συμβόλαια, κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για τους έμμισθους δικηγόρους πλήρης «απελευθέρωση των αμοιβών» (κατάργηση ακόμα και των «ποσών αναφοράς» )δια της προκαταβολής όμως συγκεκριμένων ποσών, αναθεώρηση των ασφαλιστικών μας εισφορών (προς τα πάνω) και των εισφορών μας προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους(προς τα κάτω σε βάρος των συλλόγων),διορισμός “μη δικηγόρων” ως διαμεσολαβητών θέσπιση πολυεπαγγελματικών ή/και κεφαλαιουχικών εταιρειών, δυνατότητα διενέργειας ελέγχου τίτλων στα Υπκεία από Συμβολαιογράφους , δυνατότητα διορισμού ως δικηγόρων συνταξιούχων άλλων κλάδων, αποσύνδεση κρατήσεων υπερ των Ταμείων από τις αμοιβές μας.
Ειδικότερα με το υπό ψήφιση πολυ-νομοσχέδιο για τη δήθεν «δίκαιη» δίκη:
Θεσπίζονται καινοφανείς οικονομικές επιβαρύνσεις («τόκος επιδικίας» σε βάρος του οφειλέτη –και του μη υπερήμερου- χρηματικής οφειλής, παράβολα υπέρ του Δημοσίου για την άσκηση ακόμα και πολιτικών ενδίκων μέσων, τριπλασιασμός – δεκαπλασιασμός των δικαστικών δαπανών σε βάρος του ηττώμενου διαδίκου κ.λ.π.
Το κόστος της άσκησης και διεκδίκησης νομίμων δικαιωμάτων και γενικά της πρόσβασης στην έννομη προστασία γίνεται απαγορευτικό –πλέον- για τον απλό πολίτη με το συνεχώς συρρικνούμενο εισόδημά του. Επιβάλλεται υπέρογκο παράβολο (200,00 ευρώ ) για την άσκηση ενδίκων μέσων στις πολιτικές δίκες.
Μεταφέρεται η «συμφόρηση» των Πρωτοδικείων στα τελματωμένα Ειρηνοδικεία, χωρίς ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και χωρίς βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.
Επιβάλλεται η έκδοση δικαστικών αποφάσεων μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έκδοση αποφάσεων χωρίς αιτιολογία (π.χ. αναιτιολόγητη έκδοση απόφασης στα ασφαλιστικά μέτρα μέσα σε 48 ώρες)!
Αυξάνονται για μια ακόμη φορά τα όρια άσκησης έφεσης από τον κατηγορούμενο, για καθαρά εισπρακτικούς σκοπούς.
Θεσπίζονται ιδιαίτερα δικαστικά προνόμια για τους «στρατηγικούς επενδυτές», τους εργολάβους δημοσίων έργων και τους πάσης φύσεως παρόχους προμηθειών και υπηρεσιών του Δημοσίου, δημιουργώντας ειδικά για τις υποθέσεις αυτών «μικρή Ολομέλεια» στο Συμβούλιο της Επικρατείας και «fast truck» δίκες
Συνδέεται η καθυστέρηση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων με περικοπές μισθού και διακοπών, ενώ τα κενά σε Δικαστές δεν καλύπτονται και δεν πρόκειται να καλυφθούν. Αποτέλεσμα της ρύθμισης αυτής θα είναι η μεγαλύτερη υποβάθμιση και σε καμιά περίπτωση η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, εφόσον για να μην κοπεί ο μισθός ή οι διακοπές θα έχουμε αποφάσεις «του ποδαριού».
Αυξήθηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ η αξία του «μεγαρόσημου» (από 0,5 στα 3 ευρώ), χωρίς ούτε ένα ευρώ να πηγαίνει για τις ανάγκες των δικ. μεγάρων ή για τους ειδικούς λογαριασμούς των νέων δικηγόρων!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι…Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο! Το «καθεστώς» θέλει να εξοντώσει τον μεγαλύτερο αριθμό των δικηγόρων , να καταργήσει την οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια των δικηγορικών συλλόγων και να μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε απλό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους!
Απέναντι στην καλά οργανωμένη επίθεση αυτή πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Μνημονιακές πολιτικές και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ δεν μπορούν να συνυπάρξουν! Γι΄αυτό πρέπει να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ από αυτήν την κυβέρνηση και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ εκπροσώπους του «καθεστώτος», που το υπηρετούν πιστά…
Σε όσους- συνδικαλιστές ή μη - κηρύττουν το διχασμό με σκοπό τη διάσπαση και το διαχωρισμό ανάμεσα στους δικηγόρους τους αφιερώνουμε αυτούς τους στίχους, παράφραση στίχων ποιήματος του Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Πρώτα ήρθαν για τους «νέο-ασφαλισμένους» » κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν «νέο-ασφαλισμένος»… Μετά ήρθαν για τους «επαρχιώτες» δικηγόρους, εγώ ήμουν Αθηναίος και γι' αυτό δεν μίλησα….Μετά ήρθαν για τους «αυτοκινητάδες» και τους «προσημειωσάδες» κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν συνεργάτης ασφαλιστικής εταιρείς ή Τράπεζας….Μετά ήρθαν για τους «έμμισθους» κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν «έμμισθος» δικηγόρος…Μετά ήρθαν για τους «συμβολαιάδες», εγώ δεν είχα πολλά συμβόλαια, δεν είχα πελάτες κατασκευαστικές εταιρείες και γι' αυτό δεν μίλησα… Μετά ήρθαν για μένα, τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν, και πολύ περισσότερο για μένα."

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ,
ΠΕΜΠΤΗ 23.2 , ώρα 17:00 (5 μμ) στο Συνεδριακό Κέντρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ»
ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ!
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign