You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κέρδη άνω των 20 εκατ. ευρώ το 2011 η ΕΥΑΘ

Την αναπτυξιακή δυναμική της ΕΥΑΘ Α.Ε., την οικονομική ευρωστία και την υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα της εταιρείας παρουσίασε στις 21 Φεβρουαριου 2012 σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδάκης. Όπως τόνισε, τα κέρδη μετά φόρων της ΕΥΑΘ Α.Ε. το 2011 προβλέπεται να υπερβούν για πρώτη φορά τα 20 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το 2010.

Ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, οι καταναλωτές της ΕΥΑΘ αυξήθηκαν από 430.000 σε 510.000, ενώ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μειώθηκαν από 627 σε 275 σήμερα. Όπως είπε, τη διετία 2010-2011 μειώθηκαν κατά 64% τα έξοδα διοίκησης, το εργατικό κόστος κατά 62% (εξορθολογισμός δαπανών, αυτοματοποίηση λειτουργιών αλλά και μειώσεις προσωπικού και μισθών) και τα έξοδα συντήρησης αυξήθηκαν κατά 9%, με αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για την πενταετία 2012-2016, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. εισηγήθηκε, όπως υποχρεούται, πρόταση για «πάγωμα» το 2012 στις τιμές του 2010 και για τα επόμενα χρόνια μεσοσταθμικές αυξήσεις 1% ετησίως. Με την πρόταση αυτή για την τιμολογιακή πολιτική η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. εκτιμά ότι μπορεί να στηριχθεί ένα σφιχτό επενδυτικό πρόγραμμα στους τομείς του νερού, των λυμάτων και στις γενικότερες δαπάνες. Η τελική απόφαση είναι φυσικά της κυβέρνησης.

Στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, η διοίκηση έχει δρομολογήσει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για τη διαχείριση - επεξεργασία και τελική διάθεση -σε διάστημα 2 ετών- 100.000 τόνων ασβεστοποιημένης λυματολάσπης από το βιολογικό της Σίνδου. Επίσης, επιδιώκει την αναβάθμιση από την ΕΤΒΑ της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων.

Στα άμεσα σχέδια είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης στους δήμους Δέλτα, Πυλαίας - Χορτιάτη, Θερμαϊκού και η ένταξη της Νικόπολης στο δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Η ΕΥΑΘ Α.Ε. θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Βόρεια Ελλάδα και τη Βαλκανική, μέσα από συνεργασίες με ΔΕΥΑ και καλλικρατικούς δήμους. Προωθείται επίσης η συνεργασία με ομοειδείς εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign