You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Όταν η ιστορία γράφεται από ανώνυμους ήρωες…

Την αφηγηματική εμπειρία, σε μορφή ντοκιμαντέρ, πέντε απλών πολιτών, από μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, πρόκειται να παρουσιάσουν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. 

Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι πέντε συνεντεύξεις - κεφάλαια της προφορικής ιστορίας, που δημιούργησαν τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος, στα πλαίσια του μαθήματος για τις τεχνικές της συνέντευξης, που διδάσκει η Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., Άννα Παναγιωταρέα. 

-Η πρώτη αφήγηση εστιάζει στην ιστορία μιας γυναίκας που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. 

-Η δεύτερη εστιάζεται στη συγκλονιστική μαρτυρία μιας εβραίας που βρέθηκε δεκαεπτά ετών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μόνη αυτή διασώθηκε από όλη την οικογένειά της και γύρισε στη Θεσσαλονίκη. Σε "θαύμα" αποδίδει τη διάσωσή της. 

-Η τρίτη είναι η αφήγηση ενός πολιτικού κρατούμενου, για την πρώτη μέρα που φτάνει στη Μακρόνησο. Η τραγικότητα του Εμφύλιου Πολέμου κατατίθεται στην δική του προφορική ιστορία, κατά τον πιο συγκλονιστικό τρόπο. 

-Η τέταρτη ιστορία αφορά σε ένα γενναίο ζευγάρι Κυπρίων που φιλοξένησε στο σπίτι του, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, λίγο πριν από το μαρτυρικό του θάνατο. Μέσα από την αφήγηση ξεδιπλώνονται ο πόθος αλλά και οι θυσίες εκείνης της γενιάς για την ένωση με τη μητέρα-Ελλάδα. 

-Τέλος, η πέμπτη ιστορία καταγράφει την εμπειρία μια φοιτήτριας του Α.Π.Θ. από την εθελοντική προσφορά της σε ένα χαμένο χωριό του Βιετνάμ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign