You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Καταργείται οριστικά η διπλοβάρδια σε γυμνάσια-λύκεια του Δήμου

Την οριστική κατάργηση της διπλοβάρδιας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σηματοδοτεί απόφαση για τη συγχώνευση δύο γυμνασίων και δύο λυκείων που ενέκρινε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση του, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 
Συγκεκριμένα κατόπιν πρωτοβουλίας της αρμόδιας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 5ης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προτάθηκε η συγχώνευση του 8ου γυμνασίου με το 9ο γυμνάσιο τα οποία θα στεγαστούν στο σχολικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δελφών και Π. Συνδίκα, καθώς και του 8ου λυκείου με το 9ο λύκειο, τα οποία θα στεγαστούν στο σχολικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Άμποτ. 
 Η πρόταση της Αντιδημαρχίας έγινε σε τροποποίηση προηγούμενης πρότασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η οποία προέβλεπε τη συνένωση του 8ου γυμνασίου και λυκείου με το 31ο γυμνάσιο και το 1ο λύκειο. 
 Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η τροποποιημένη πρόταση θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα εφαρμοστεί στην πράξη αμέσως μετά την τελική της έγκριση.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign