You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έργα πρασίνου στον πεζόδρομο Δ. Γούναρη

Ξεκίνησαν χθες 22 Ιουνίου οι εργασίες διαμόρφωσης και βελτίωσης του χώρου πρασίνου στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη από το ύψος της οδού Εγνατίας ως την οδό Τσιμισκή.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων χώρων αποδέχτηκε με χαρά πρόταση της εταιρείας Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε. να αναλάβει το κόστος για τη διαμόρφωση και βελτίωση χώρου πρασίνου σε ένα χώρο που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς ενώνει οπτικά την Άνω Πόλη με τη θάλασσα, ενώ συνδέει παράλληλα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης.

Η Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, προτείνει τη διατήρηση του υπάρχοντος φυτευτικού σχεδίου, το οποίο μέσα από την απλότητα των γραμμών και τη λιτή φύτευση, επιτρέπει στον περιπατητή την ανεμπόδιστη θέαση από την Άνω πόλη ως τη θάλασσα, υπογραμμίζοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα τα άλλα στοιχεία της περιοχής.

Οι εργασίες που θα αναλάβει η χορηγός εταιρεία περιλαμβάνουν:

-εκρίζωση και απομάκρυνση του παλιού φυτικού υλικού, καθώς και του επιφανειακού χώματος σε βάθος 10-15 εκ.

-συμπλήρωση και διάστρωση εδαφικού υλικού και εμπλουτισμό του με οργανικά μεταπλαστικά,

-εγκατάσταση νέου αυτόματου αρδευτικού δικτύου,

-φυτεύσεις τριανταφυλλιών (ποικιλία «χιονάτη», λευκή), εποχικών φυτών (βιγκώνια) και χαμαίρωπα στα παρτέρια που αυτός δεν υπάρχει,

-εγκατάσταση νέου έτοιμου χλοοτάπητα,

-εγκατάσταση-διαμόρφωση ειδικού χώρου προσέλκυσης σκύλων, όπου θα μπορούν να αφοδεύουν, ούτως ώστε να διατηρείται ο χώρος πρασίνου καθαρός (τέτοια εγκατάσταση γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης).

Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν από την χορηγό εταιρεία με την επίβλεψη του προσωπικού της Διεύθυνσης Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων χώρων.

Το παλιό φυτευτικό υλικό θα αξιοποιηθεί σε άλλους χώρους πρασίνου. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την εικόνα που θα έχει για λίγες μέρες ο πεζόδρομος Γούναρη λόγω εργασιών, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα ανταμείψει τους πολίτες.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign