You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ελεύθερη είσοδος για τους φοιτητές του Α.Π.Θ. στις εκθέσεις του Τελλογλείου

Σας ενημερώνουμε ότι, για τη φετινή περίοδο, καθιερώνεται ελεύθερη είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εκθέσεις που παρουσιάζονται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου για την έκθεση «Goya & Beethoven στο Τελλόγλειο» (http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=24778).

Η πλήρης ατέλεια θα ισχύει πλέον για τους ανέργους, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ μειωμένο κατά 50% θα είναι το αντίτιμο για όλους τους νέους μέχρι 32 ετών. Μ΄ αυτή την απόφαση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τελλόγλειο Ίδρυμα αποδεικνύουν πως ανταποκρίνονται στις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνει η κοινωνία από την οικονομική κρίση και παράλληλα απαντούν με μοναδικό τρόπο, μέσω της διπλής αυτής έκθεσης, σε άδικους χαρακτηρισμούς περί εσωστρέφειας.


Σημειώνεται πως στην έκθεση Goya -ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου 2012- παρουσιάζονται συνολικά 211 χαρακτικά του δημιουργού, με πλήρεις τις τέσσερις σειρές του: Τα Καπρίτσια, τα Δεινά του Πολέμου, οι Ταυρομαχίες και οι Παροιμίες. Τα χαρακτικά προέρχονται από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Επίσης, προστίθενται έξι ελαιογραφίες από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao, οι οποίες δίνουν μια εικόνα για την εποχή και τη θεματογραφία του. Αξίζει να επισημανθεί πως η έκθεση συμπληρώνεται από το Αρχείο Σπητέρη του Τελλογλείου, από όπου ένα πολύτιμο υλικό από εφημερίδες και περιοδικά του γαλλικού Τύπου στον 20ο αι. δημιουργούν το υπόβαθρο για το περιεχόμενο της διοργάνωσης.

Το θέμα της τραγικής μοίρας, της κώφωσης, που συνδέει τους δύο δημιουργούς, εμφανίζεται στην έκθεση για τον Beethoven που ανοίγει, λίγες μέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου. Σ΄ αυτήν παρουσιάζονται για πρώτη φορά πρωτότυπες παρτιτούρες του τιτάνα της κλασικής μουσικής, καθώς και χειρόγραφα, επιστολές, τετράδια επικοινωνίας, μικροαντικείμενα του συνθέτη, τα οποία προέρχονται από το Beethoven- Ηaus της Βόννης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign