You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Οι Γερμανοί Πράσινοι στηρίζουν τη Θεσσαλονίκη ως «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014»

Συνάντηση της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκης με την συμπρόεδρο των Πράσινων της Γερμανίας, Κλαούντια Ροτ

Συνάντηση με την συμπρόεδρο των Γερμανών «Πράσινων», Κλαούντια Ροτ, είχε στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Ρότ ενημερώθηκε από το Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης, Χρήστο Μάτη, για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η παράταξη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2012, με τη διοργάνωση της συνάντησης των «Πράσινων» εκλεγμένων στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και το συνέδριο για την περίοδο 1941-44, τονίζοντας την επιθυμία της να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Η κυρία Ροτ είπε ότι ένιωσε βαθειά συγκίνηση για την επίσκεψη της στο μνημείο του ολοκαυτώματος και στο εβραϊκό μουσείο της Θεσσαλονίκης και τόνισε τη σημασία που έχει για όλους τους λαούς η αυτογνωσία για το παρελθόν τους.

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» το 2014 την ενημερώσαμε ότι πεποίθηση μας είναι ότι πρέπει να μπουν υψηλοί στοίχοι για την πόλη, η οποία υστερεί σε πράσινες δομές και εκείνη από την πλευρά της έθεσε στη διάθεση μας την εμπειρία των Γερμανών Πράσινων από την προετοιμασία του Αμβούργου για το θεσμό της Πράσινης Πρωτεύουσας του 2011.

Παράλληλα εξέφρασε την προθυμία της να βοηθήσει στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Γερμανίας με «πράσινες» δημοτικές αρχές και στην προώθηση των επιλογών για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που έχει αναλάβει η Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfrang Hoelscher-obermaier ενώ από στην αντιπροσωπεία των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ συμμετείχαν, η πρώτη αναπληρωματική δημοτική σύμβουλος, Στέλλα Αβραμίδου και ο Δημήτρης Καλαφάτης, μέλος της γραμματείας της παράταξης.

Οι δηλώσεις και στιγμιότυπα στη διεύθυνση:
http://youtube/h_dhNePNfzk
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign