You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Χώρο φιλοξενίας για τους αστέγους λόγω ψύχους ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Διάθεση χώρου φιλοξενίας για αστέγους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

Από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από σήμερα, οι χώροι του θεάτρου «Αλέξανδρος» που βρίσκεται στην Εθν. Αμύνης 1 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν ανοιχτοί από σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 8.00 μμ ως 8.00 πμ για τη φιλοξενία αστέγων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε : «Παραχωρούμε τους χώρους του θεάτρου ʽΑλέξανδροςʼ, στη διάθεση όσων συμπολιτών μας δεν έχουν στέγη, προκειμένου να προφυλαχτούν από το κρύο κατά τις νυχτερινές ώρες για όλη αυτή την εβδομάδα και μέχρι να υποχωρήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε να προφυλαχτούν και να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Σε συνδυασμό με τη διάθεση των 725 τόνων τροφίμων σε συλλόγους και φορείς που σιτίζουν άπορους, προσπαθούμε ως Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και να διατηρήσουμε ενιαίο τον κοινωνικό μας ιστό».


Για το θέμα αυτό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και αυτή τη φορά στεκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Το κάναμε με επιτυχία και ως διοίκηση της Νομαρχίας, το κάνουμε και τώρα από την Περιφέρεια. Οι άστεγοι είναι πάνω απʼ όλα συνάνθρωποί μας. Στις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι, ο καθένας από όπου μπορεί, να δείχνουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Με όσα μέσα διαθέτουμε. Το μέλλον της κοινωνίας μας, μιας κοινωνίας που είναι έτοιμη να εκραγεί, εξαρτάται άμεσα από την κοινωνική αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό μας».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign