You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Η Κ.Ο.Θ. ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμπράττει με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Θεσσαλονικιό πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 21:00, στο Β’ Κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πρώτες εκτελέσεις από την ΚΟΘ, δύο μεγάλων συνθετών.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν δύο έργα του Στραβίνσκι, που ο συνθέτης συνέθεσε στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Οι «Συμφωνίες για πνευστά» είναι ένα κομμάτι με στοιχεία από τη μουσική παράδοση της Ρωσίας, το οποίο ο Στραβίνσκι αφιέρωσε στη μνήμη του Κλωντ Ντεμπισί, που είχε πεθάνει 2 χρόνια πριν. Το «Κοντσέρτο για πιάνο και πνευστά», που ερμηνεύει ο Στέφανος Θωμόπουλος, εμπνέεται από τη μουσική του 18ου αιώνα και το στυλ του Μπάχ και αποτελεί μία μεγαλοφυή προσπάθεια του μεγάλου Ρώσου συνθέτη να υποκαταστήσει σε ένα κοντσέρτο τα έγχορδα με τα πνευστά και τα κρουστά με τον ήχο του πιάνου.

Στο δεύτερο μέρος τα έγχορδα παίρνουν την… εκδίκησή τους στο μνημειώδες προτελευταίο «Κουαρτέτο για έγχορδα» του Μπετόβεν, ένα έργο που ώθησε τον Σούμπερτ να δηλώσει «έπειτα από αυτό, τι έμεινε για εμάς να γράψουμε;».


Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ

Πιάνο: Στέφανος Θωμόπουλος



Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Igor Stravinsky
Συμφωνίες για πνευστά
Κοντσέρτο για πιάνο και πνευστά

Ludwig van Beethoven
Κουαρτέτο για έγχορδα, έργο 131

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:00. Την ημέρα της συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. θα λειτουργήσει στο χώρο της συναυλίας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) από τις 19:00 έως τις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 15€ - 10€ & μειωμένο – ομαδικό 10€ - 7€. Οικογενειακό 40€ - 30€ - 20€.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναυλίες της ΚΟΘ με έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου, εφόσον γίνετε συνδρομητής μας, επιλέγοντας τουλάχιστον 4 συναυλίες της σεζόν. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310 257910 ή στο ταμείο της ΚΟΘ (2310 236990).
Ιστοσελίδα: www.tsso.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign