You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ομιλία «Οι αξίες ως πυξίδα διεξόδου από τη σημερινή κρίση»

«Οι αξίες ως πυξίδα διεξόδου από τη σημερινή κρίση» είναι το θέμα της ομιλίας του Συγγραφέα, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20.15, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά «Οι αξίες προσδιορίζουν ισχυρώς τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων, των συλλογικοτήτων και της κοινωνίας συνολικά. Πιο συγκεκριμένα προσδιορίζουν το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι είναι σημαντικό και τι είναι ασήμαντο, τι είναι και τι δεν είναι προτεραιότητα. Αν θέλουμε να εξηγήσουμε τα συμπτώματα της κρίσης πρέπει, εκτός των άλλων, ν’ αναζητήσουμε τα αίτια στο έλλειμμα αξιών. Συνεπώς, προϋπόθεση για τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση είναι να ξαναβρούμε τις χαμένες θεμελιώδεις αξίες». 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων, και συγκεκριμένα στα «Φιλολογικά Βραδινά», που διοργανώνονται από το Σύλλογο Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., «Φιλόλογος» και την Επιτροπή Παιδείας του Α.Π.Θ. 

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο στον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραχωρεί την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign